in de klas

Mooie Beelden in het Onderwijs

Fotografie is een krachtig hulpmiddel om verhalen te vertellen en emoties over te brengen. Voor scholen is dit niet anders. Goede foto’s kunnen helpen om de sfeer, cultuur en activiteiten van een school te communiceren naar potentiële studenten, ouders en de buurt.

Respecteer het auteursrecht van foto’s door altijd toestemming van de fotograaf te vragen voordat je een foto gebruikt.

Bedrijfsfotografie voor Scholen: Een Blik Achter de Schermen

Ik ben al jaren fotograaf en heb me gespecialiseerd in bedrijfsfotografie voor scholen. Vooral middelbare scholen in de regio Den Haag weten me inmiddels goed te vinden. Samen met art-director en grafisch vormgever Thomas van ontwerpbureau Mooi Rood, vormen we een sterk team. We hebben samen een magische formule ontwikkeld om de mooiste kanten van scholen vast te leggen.

De School op zijn Best

Elke school heeft zijn eigen unieke karakter en kwaliteiten. Het is onze taak om dat in beeld te brengen. Of het nu gaat om sportfaciliteiten, technische hoogstandjes of de persoonlijke aandacht voor elke scholier, wij zorgen ervoor dat de school zich van zijn beste kant laat zien. Deze foto’s kunnen scholen gebruiken om nieuwe scholieren en hun ouders te interesseren. Een goede eerste indruk is daarbij cruciaal.

Het Team: Thomas en Ik

Thomas en ik werken al jaren samen en begrijpen elkaar blindelings. Thomas heeft een geweldige intuïtie voor wat er nodig is in de communicatie van een school. Tijdens de eerste fotosessie op een middelbare school bleken wij een heel goed team te zijn. Op een speelse en vrolijke manier weten wij de kinderen te enthousiasmeren. Hij bedenkt de creatieve concepten en ik breng ze tot leven met mijn camera.

Een Fotoshoot op School

Een fotoshoot op school is altijd een avontuur. We beginnen vaak met een groepje eerste- en tweedejaars die zich daarvoor hebben opgegeven of zijn gevraagd. Omdat ze zich hebben opgegeven, zijn ze al enthousiast en doen ze lekker mee. De school zorgt ervoor dat er toestemming van de ouders is om de foto’s te publiceren. Dat geeft ons de vrijheid om de kinderen op hun natuurlijke en spontane momenten vast te leggen.

We gaan de hele school door, van het aardrijkskundelokaal tot de gymzaal. Overal zetten we verschillende situaties in scène. Soms laten we leerlingen een experiment uitvoeren in het laboratorium, soms organiseren we een mini-voetbalwedstrijd op het sportveld. Het plezier en de energie van de kinderen spat van de foto’s af. We zorgen ervoor dat elke foto een verhaal vertelt.

Een Dag om Nooit te Vergeten

Ik herinner me een fotosessie op een school in Den Haag waar alles op zijn plek viel. We hadden een groep enthousiaste leerlingen en de sfeer was geweldig. Thomas had een briljant idee om een project over duurzaamheid in beeld te brengen. We gingen naar het biologielokaal waar de leerlingen bezig waren met een plantenproject. Het resultaat was verbluffend. De kinderen waren zo gefocust en betrokken, en dat straalde van de foto’s af.

Na de shoot ging Thomas aan de slag met de vormgeving van banners, folders en de website van de school. Het resultaat was prachtig. De foto’s kwamen echt tot leven en vertelden het verhaal van de school op een manier die woorden niet kunnen. De school was er ontzettend blij mee en de reacties van ouders en nieuwe leerlingen waren overweldigend positief.

Professionele Bedrijfsfotograaf inschakelen

Foto: Mooi Rood

Het inschakelen van een professionele fotograaf voor schoolfoto’s is cruciaal omdat het de school in staat stelt om hoogwaardige, aantrekkelijke beelden te creëren die de kernwaarden en unieke kenmerken van de school effectief communiceren. Professionele foto’s kunnen op diverse manieren worden ingezet, zoals op de website van de school, in brochures, op sociale media en in promotionele banners. Deze beelden geven potentiële leerlingen en hun ouders een realistisch en positief beeld van wat de school te bieden heeft. Ze tonen niet alleen de faciliteiten en het curriculum, maar ook de sfeer en de betrokkenheid van de docenten en leerlingen. Professionele fotografie zorgt ervoor dat de school zich onderscheidt van andere scholen door een consistente en visueel aantrekkelijke presentatie.

Het resultaat van het gebruik van professionele foto’s is een significant verbeterde uitstraling en verhoogde aantrekkingskracht voor de school. Ouders en toekomstige leerlingen krijgen een beter gevoel van vertrouwen en betrokkenheid bij de school, wat de kans vergroot dat ze voor deze school kiezen. Bovendien kunnen deze foto’s bijdragen aan een sterkere online aanwezigheid, wat essentieel is in de digitale tijd waarin we leven. Door het gebruik van professionele beelden op sociale media en de website, kan de school meer interactie en positieve reacties genereren, wat uiteindelijk leidt tot een grotere toestroom van nieuwe leerlingen en een sterker imago in de gemeenschap.

Het Geheime Recept

Het geheim van onze succesformule? Het draait allemaal om plezier en authenticiteit. Thomas en ik zorgen ervoor dat de kinderen zich op hun gemak voelen en plezier hebben tijdens de shoot. We nemen de tijd om ze te leren kennen en begrijpen wat hen drijft. Hierdoor krijgen we foto’s die niet alleen mooi zijn, maar ook echt zijn.

De mooiste momenten zijn wanneer de kinderen stralen van enthousiasme, geconcentreerd zijn op hun taak, of gewoon plezier maken met hun vrienden. Dat zijn de momenten die we vastleggen en die de school laten zien op zijn best.

Jouw School in de Spotlight

Ben je benieuwd wat wij voor jouw school kunnen betekenen? Wil je dat jouw school zich van zijn beste kant laat zien en nieuwe leerlingen en hun ouders aantrekt met prachtige, authentieke foto’s? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak voor een fotoshoot. Samen zorgen we ervoor dat jouw school straalt en zich onderscheidt van de rest.

Met een goed zakelijk portret maak je echt het verschil. Laat je school zien waarin zij uitblinkt en trek nieuwe leerlingen aan met foto’s die spreken. Want een beeld zegt meer dan duizend woorden, en wij zorgen ervoor dat die woorden positief, inspirerend en onvergetelijk zijn.

De ontwerpen van Thomas van Mooi Rood

Twee iMac-computers tonen een website waarop kinderen feestvieren met confetti en speelse activiteiten. Het linkerscherm toont een sectie getiteld "Basis op het ZWIC", waarin het succes in de klas wordt benadrukt, terwijl het rechterscherm de nadruk legt op "Jouw (Afbeelding)" als onderdeel van een levendig portfolio. Beide schermen bieden moderne, levendige beelden.
Een reclame voor een bushalte toont een glimlachende jonge vrouw, gekleed in een grijze hijab en met een boek in haar hand. De tekst luidt "IK GROEI OP HET ZUID-WEST", en toont onderwijsmogelijkheden met opties als BASIS, KADER, MAVO, ISK. In de klas bouwt ze haar portfolio op met op de achtergrond een wazige blauw-witte rijdende tram.
Een open brochure met twee pagina's. Op de linkerpagina is een volwassene te zien die een leerling begeleidt met tekst in het Nederlands gerelateerd aan mentoring en onderwijs in de klas. Op de rechterpagina staat de kop 'Persoonlijke Mentor' in paars, met twee personen, de een gebruikt een laptop en de ander schrijft, waarbij persoonlijk mentorschap wordt benadrukt als onderdeel van hun portfolio.